Anticonceptius

Els anticonceptius són mètodes per impedir o reduir significativament les possibilitats de fecundació en dones fèrtils que mantenen relacions sexuals de caràcter heterosexual i, d’aquesta forma, evitar embarassos no desitjats.

A la Clínica Ripoll s’aconsella a les pacients sobre el mètode més adient a la seva circumstància, fent-se el posterior seguiment de la pacient.

Els mètodes anticonceptius poden agrupar-se en els diversos grups que s’exposen a continuació:

Són els mètodes que impedeixen a l’espermatozoide posar-se en contacte amb l’òvul.

Es consideren mètodes anticonceptius de barrera el preservatiu, el diafragma i els gels i escumes espermicides.

Mitjançant l’administració d’hormones s’impedeix que l’ovari ovuli, de forma que no pot haver-hi embaràs. El mètode hormonal són les “Píndoles anticonceptives”.

L’administració hormonal, avui en dia, també pot fer-se a través de la pell (mitjançant pegats) i a través de la mucosa vaginal (a través d’un anell de plàstic que s’adapta al fons vaginal).

Són una sèrie d’aparells que s’introdueixen dins la cavitat de l’úter i que provoquen la dificultat de l’ascens dels espermatozoides per l’úter.

Són la vasectomia en l’home i la lligadura de trompes en el cas de la dona. En els dos casos, es requereix una petita intervenció quirúrgica.

Al teu costat durant tot l'embaràs

Viu una experiència inoblidable!

El control mèdic que necessites

Tenim cura de la teva salut íntima

Estudis i tractament de la fertilitat per a parelles

T'acompanyem en el procés de canvis del teu cos

La solució per evitar embarassos no desitjats

La tècnica que ens permet observar l'interior de l'úter