ECOGRAFIES 3D o 4D A BARCELONA

L’ecografia és el mètode de diagnòstic més precís que disposem per controlar el benestar fetal. És una tècnica que no comporta cap risc per la mare ni pel nen.

Totes l’ecografies es realitzen a la consulta de la Clínica Ripoll i les duu a terme un especialista en ecografia obstètrica mitjançant un ecògraf d’alta definició.

El número d’ecografies, així com el moment de realitzar-se, dependrà de cada cas, però de manera rutinària es realitzen les següents:

L’ecografia
del primer
trimestre

Aquesta ecografia serveix per confirmar la gestació i datar-la de forma fidedigne.

En aquesta podem veure el nombre de sacs gestacionals i, en cas de ser múltiples, el tipus de gestació.

També pot detectar-se si l’ubicació del sac és la correcta o bé patològica (gestació ectòpica, cervical, etc.).

La primera ecografia es realitza via vaginal, ja que s’obtenen millors imatges.

L’ecografia del segon trimestre,

l’EBA-Screening

Es realitza entre les 11-14 setmanes. Aquesta ecografia és combinada: vaginal i abdominal. Amb ella s’obtenen 2 paràmetres:

  • L’ecografia, on es valora l’anatomia fetal, podent-se detectar ja anomalies, i es mesuren biometries fetals, translucència nucal i el Ductus Venoso, posició de la placenta i líquid amniòtic.
  • Analítica materna, pes, edat i hàbits tòxics.

Amb aquests paràmetres, i mitjançant un programa informàtic complex, s’obté un índex estadístic de risc de Síndrome de Down molt fiable.

L’ecografia del segon trimestre,

el tercer nivell

En aquesta es valora la detecció de malformacions fetals, longitud cervical i risc de part prematur. També es mesura l’aportació sanguínia a nivell de l’úter.

Es realitza per via abdominal.

L’ecografia 3D en moviment o 4D

L’ecografia tridimensional (3D), com el seu nom indica, és una representació en tres dimensions de l’espai. Es realitza entre la setmana 26 i la 32.

L’ecografia 4D és una tècnica que permet la visualització del fetus en tres dimensions i en temps real, és a dir poder observar el fetus en moviment.

Amb aquestes tècniques, sempre que les condicions de l’exploració siguin adequades, permeten visualitzar el fetus movent-se, com si estiguéssim a l’interior de l’úter matern.

Les imatges poden presentar una gran qualitat i realisme, experiència que incrementa el vincle afectiu dels pares amb el futur fill.

L’ecografia del tercer trimestre

Ens serveix per controlar el creixement del nen i així detectar, de forma precoç, possibles retards de creixement.

En ocasions les exploracions ecogràfiques rutinàries es complementen amb d’altres més especialitzades, com l’ecocardiografia o el Doppler Color.

L’ecocardiografia permet un estudi dinàmic de la funció del cor davant la sospita de malformacions cardíaques.

El Doppler Color estudia l’intercanvi sanguini entre la mare i el nen, permetent, a través de l’exploració de les circulacions sanguínies fetal i placentària, conèixer l’aportació de nutrients que rep el fetus. Es procedeix a aquesta prova indicada quan se sospiten problemes de creixement fetal.

Al teu costat durant tot l'embaràs

Viu una experiència inoblidable!

El control mèdic que necessites

Tenim cura de la teva salut íntima

Estudis i tractament de la fertilitat per a parelles

T'acompanyem en el procés de canvis del teu cos

La solució per evitar embarassos no desitjats

La tècnica que ens permet observar l'interior de l'úter